maanantai 17. joulukuuta 2018

Uros astutukseen.

Voiko edes sanoa "uros astutukseen"? Kai voi. Joka tapauksessa, mulle sanottiin jo Pelen ollessa pikku-pentu, että tätä tullaan seuraamaan sen kasvaessa. Nyt pikkuhiljaa alkaa oikeesti valkenemaan mitä sillä tarkoitettiin. 

Pele on alle 2-vuotias ja useampi ihminen on siihen silmänsä iskenyt ja viikonloppuna sain kuulla, että erään nartun omistaja olisi kiinnostunut saamaan Pelen käyttöön omalle nartulleen. MITÄ!? Mun vauva, astutukseen? 
Eilen en vielä ehtinyt koko asiaa edes miettimään, vaan vasta tänään aloin asiaa pohtimaan kaivoin nartun kuvia netistä ja tsekkasin tietysti koiranetin perusteella. Huomasin, että ollaan oltu samassa Turun näyttelyssä vuosi sitten, siihen asti olin varma, että en ole kyseistä koiraa koskaan nähnyt. Mitään muistikuvia ei kylläkään ole tai sitten en vaan ole kiinnittänyt mitään huomiota, hupsista. 

Mutta tänään olen oikeesti miettinyt ihan ajatuksella tätäkin asiaa ekan kerran ja omia kriteereitäni nartun suhteen. Tietyt nimet sukutauluissa saa ihokarvani pystyyn. Sukutaulu on kuitenkin tärkein kriteeri, mitä katson. 
Seuraavaksi tulevat sitten terveystulokset. Ne olivat kyseisellä nartulla sentään täysin priimat. Pelellä, kun on kyynäret 0/1 ja lonkat A/B, niin kyllä siihen mielellään terveen yksilön yhdistäisi.
Plussaa ovat sitten näyttelytulokset, nartun ei kuitenkaan tarvitse olla mikään multichampion tai -winneri. Itsehän koiranetin perusteella olen tykästynyt EH:n koiriin, mitä omia ainakin katson, hahah. :D Rodunomaisen ulkonäön saa selville kyllä ilman titteliriviäkin. 
Sitten ne toiminnallisista harrastuksista saadut tulokset. Toivottavia, mutta ei välttämättömiä. Itse arvostan pk-puolta enemmin, kuin esim. tokoa, mutta en mä ala pelkkien koulareidenkaan perusteella ratkaisuja tekemään ja moni voi olla pätevä koira, ilman tuloksia. Olen kyllä kiinnostunut näkemään sitten nartut treenaamassa ja/tai leikkimässä. 
Luonnetesti on myös plussaa, ei välttämättömyys, koska luonnetesti jakaa omiakin mielipiteitäni jonkun verran. 

Se että Pele jonkun astuisi, ei kuitenkaan vielä ole ajankohtaista. Ensinnäkin virallinen selkälausunto puuttuu. Omiin kriteereihini kuuluu myös muutamat tulokset ja näytöt harrastuspuolelta. Olisi kiva ennen yhtäkään astumista edetä harrastuksissa ja näyttäisi se pentumainoskin myyvemmältä muutaman koularin kera, vaikkakin Pelestä on kyllä näyttöä jo koiranetissä, sekä ihan liikkuvana kuvana. Haluaisin myös luonnetestata Pelen ennen yksiäkään pentuja, mutta sen olen ajatellut tehdä vasta vuonna 2020 (kamalaa, kun 2018 ei ole viedä edes loppunut). 

Suoraan sanoen en ole yllättynyt, että Peleä sillä silmällä katsotaan, mutta olen hämilläni, että ensimmäiset kiinnostuneet jo asiasta puhuvat.
Pelessäkin on kuitenkin omat "vikansa" sekä huonot puolensa, jotka tiedostan ja nekin muistan kyllä narttujen omistajille mainita. 

Oudointa on tosiaan asioiden konkreettisuus, kun mietit, että oletko nähnyt narttua, jutellut koskaan sen omistajan kanssa, nähnyt jälkeläisiä, onko jälkeläisiä luustokuvattu, entä nartun sisaruksia, millaisia ne ovat, mitä nartun puolelta pentueeseen voi tulla, entä Pelen puolelta ja kirsikkana kakun päällä, oonko mä oikeesti onnistunut antamaan meistä hyvän kuvan jo pelkästään netin välityksellä. :D 
Kai mun pitää henkisesti alkaa näihin juttuihin valmistautumaan ja valmistautua vastailemaan kyselyihin ja uteluihin. Muuten yritän jatkaa elämää normaalisti ja tähdätä niihin kaikkiin tuloksiin, mitkä haluan pentumainoksessa lukevan... 

Toi vauvako muka astuis jonkun?
Hassu ajatus. <3Kuvat: Nina Palmu.

-Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentoi..