keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Belgierkkari 2018

Belgianpaimenkoirien erikoisnäyttely pidettiin 30.6. Joensuussa. Mä punnitsin ja jahkasin lähtöäni kyseisiin karkeloihin ihan viimeiseen viikkoon asti ja kallistuin sitten siihen, että päätin lähteä, ystävien pienen painostuksen takia ;). 

Omia koiria mulla ei kehissä ollut vieläkään, mutta ensi vuonna olisi tarkoitus erkkari-neitsyys menettää. 

Lauantaina lähdin liikkeelle jo aikaisin aamulla. Mullahan oli siis vain lauantai vapaata, joten tiukka päiväreissu oli tiedossa. Ajelin ensin itsekseni Lappeenrantaan, josta matka jatkui Anitan seurassa. Mun päätarkoitukseni kyseisellä reissulla oli handlata Anitan tervut Koda (avoimessa luokassa) ja Rada (pennuissa).

Olimme perillä hyvissä ajoin, ihme ja kumma, kun meistä on kyse :D. 

Rada 8kk oli ilmoitettu tosiaan viimeiseen pentunäyttelyynsä. Ennen Radaa oli pikku-pennuissa yksi narttu, joka sai KP:n. Isoissa pennuissa oli Radan lisäksi toinenkin koira. Jännitettiin hieman Radan puolesta, koska pikku-likka on varsin lennokas ja rauhaton tyyppi aina aluksi. Yksilöarvostelu meni hienosti ja jotenkuten pentu malttoi liikkuakin. Ihmetykseni oli suuri, kun tuomari viittoi minut ja Radan ykköseksi ja kehäsihteerin ojentaessa mulle KP:n! Samantien ensimmäisen kehän jälkeen valittiin ROP-pentu, jossa oli Radan lisäksi pikku-pentujen voittaja. Tuomari juoksutti meitä vielä, eikä vaihtanut järjestystä enää. Rada oli siis erkkarissa ROP-pentu, joten pitkä päivä oli kuitattu siltä seisomalta, koska jäimmehän toki BIS-pennun valintaa odottelemaan.  Pääsimme viimenään leiriin syömään ja juomaan. 
Sää suosi meitä siten, että ei sentään satanut, mutta tuuli kyllä senkin edestä. Onneksi saimme viettää aikaa Tuijan ja Ninan kanssa teltassa.
Jonkun tovin saimme odotella tervu urosten avoimen luokan alkua, josta sitten loppujen lopuksi Kodan kanssa juoksin hakemassa EH:n.

Iki-ihana Uno, joka erkkarissa oli KÄY ERI2 SA! <3

Koda AVO EH ja Rada ROP-pentu! <3


Yllätyksekseni löysin itseni myös groenendael narttujen valioluokasta Ninan Rimpun kanssa. Hetkeen en ole jännittänyt mitään kehää niin paljon, koska Rimpu oli mulle uusi tuttavuus. Hyvin suoriuduimme kuitenkin, kun tuomari valitsi Rimpun valioluokan voittajaksi SA:n kera! :) 
Paras narttu kehässä tuomari vielä juoksutti ja kopeloi ja siirteli koiria ja pitkän sekä hyvin puuduttavan pn-kehän päätteeksi Rimpun sijoitus oli paras narttu kakkonen!! HUHHUH!

Rimpu VAL ERI1 SA PN2! <3


Päivä oli hyvin pitkä, mutta ihana. Oli huikeaa seurata ystävien iloa ja menestystä, sekä pääsin moikkaamaan ja nunnuttelemaan ihania tuttuja belgejä, ihan parasta! Olin todella iloinen, että lähdin matkaan, vaikka emme vielä tienneet mikä meitä odottaisi. 

Ennen BIS-pentu kehää oli vielä parikilpailu sekä ROP-koirien valinnat, sekä ROP veteraanien, junnujen ja käyttökoirien valinnat. Aloimme olemaan hommaan jo ihan kypsiä, mutta viimein BIS-pentukehä alkoi!
Radan lisäksi kehässä oli lakenois ja groenendael. Taas juoksimme ja seisoimme ja tuomari punnitsi valintaansa. Hetken aikaa olin ihan toisissa sfääreissä, enkä meinannut uskoa kehää todeksi, kun seisoimme viimeisenä sijoittumatta ja tuomari lähti tuomaan mulle punaista, isoa ruusuketta... RADA OLI SIIS KOKO ERKKARIN BIS-PENTU! <3 Aivan mahtavaa! Laitoimme Anitan kanssa bileet pystyyn ja itkimme sekä nauroimme samaan aikaan. Kannatti todellakin lähteä erkkariin ja Rada sai mitä mahtavimman päätöksen pentukehilleen! 

BELGIERKKARIN 2018 BIS-PENTU! <3


Kiitos kaikille kanssaihmisille vielä kyseisestä päivästä! Ensi vuoden erkkaria jo odotellessa. 

-Sara

2 kommenttia:

 1. Congratulations on the big win! Looks like you did very well at the show! You have such a beautiful dog, thanks for the share! Have a wonderful rest of your week.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much! These dogs are not mine. In speciality show I handled only my friends dogs :) I truly try my best!

   Poista

kommentoi..