sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Huikea viikonloppu

Eilen laitettiin navigaattoriin päämääräksi Imatra ja tarkemmin SPL Imatran järjestämä mätsäri. Miksi niin kauas? No kun meillä oli Anitan kanssa treffit. Alkuperäisen hallitreenaamisen lisäksi bongattiin lähellä oleva mätsäri ja sehän oli vain mukava lisä tuohon päivään. 

Kello soi jo aikaisin, koska kehät alkoivat klo 11. Sain tästä mätsäristä itselleni taas avautumisen aihetta, paljonkin, mutta toistaiseksi säästän teidät siltä osiolta :D 

Mätsäripaikkana toimi vanha kasvihuone. Osin nurmipohjaksi muutettu, hiekkapohjainen halli. Plussaa sisämätsäristä, jossa oli tuulensuojaa ja lämmin, mutta pitkä miinus tunkkaisesta sisäilmasta. Itse olin vielä hieman nuhaisena liikenteessä, joten hallin hiekkapöly ei auttanut mun oloon ainakaan ollenkaan. 

Omaa kehäämme saatiin odotella hyvä tovi. Oli siis aikaa ottaa Sonilla häiriötottista ja samalla nunnuttaa iki-ihanaa, Mustantuiskun Xtaasia, Kodaa <3 


Ennen kehää Sonin pönötyksiäFuri ja Koda <3


Soni on jopa malttanut alkaa ravaamaan! Toivoin todellakin tämän kestävän kehään asti.


Yhtenä uutena tuttavuutena oli Anitan lauman 8kk ikäinen Slovakiancuvac Dali. Harvemmin tulee laumanvartijoita tavattua. Soni ois ottanut Dalin meille :)Pitkän odotuksen jälkeen oli viimenään Furin vuoro mennä kehään! Furi ja Koda olivat samassa kehässä. Molemmat ovat loistavia esiintyjiä, mutta tällä kertaa Furi oli tuomarin mieleen enemmin ja meille punainen nauha. Furi esiintyi itselleen tyypilliseen tapaan, tasaisen varmasti. Sitten oli yksi pari välissä ennen Sonin kehää. 
Sonilla oli vastassaan, joku ajokoira tyyppinen koira. Soni malttoi seistä todella hienosti, eikä liikkeissäkään edennyt kuin höyryveturi, se ei vetänyt ollenkaan, vaikka edellä juoksi koira!! Tuomarin se otti vastaan rennosti ja reippaasti. Muuta miinusta ei ollut, kuin ihan vähän (todella vähän) niiasi, kun tuomari tsekkasi haarovälin. 
Mainittakoon tähän väliin, että Soni kävi Lissun mukana yhdessä mätsärissä maanantaina ja mieshormonit oli ottaneet pojasta vallan ja pieniä rutinoita oli kanssakilpailijoille annettu. Sonilla on myös teini-ikä puhjennut, kun täytti 2v, mutta se ei nyt ainakaan näkynyt. Jännitin siis turhaan.
Soni siis esiintyi todellakin edukseen, mutta sai silti sinisen nauhan, no ihan sama, edistyminen on huippua :D 
Sinisten kehässäkin Soni malttoi upeasti. Yksi koira yritti kehänauhan alta tulla Sonia moikkaamaan, mutta onneksi kehäily mun kanssa kiinnosti enemmin. Ryhmäliikkeessäkin Soni malttoi edelleen ravata rauhallisesti, olin todella ylpeä pojan esiintymisestä. Ei kuitenkaan pojalle sen kummempaa menestystä. 
Furi sen sijaan jatkoi edelleen loistavalla meiningillä ja pönötti itsensä sijoituksille punaisten neljäntenä! Kiitos Furin, ei siis ollut turhareissu tämäkään ;) no ei kai, hauskaa meillä oli kuitenkin ja oli tässä monta muutakin hyvää juttua! 

Mätsäristä tosiaan jatkoimme matkaa, kohti Lappeenrantaa ja tokotreenejä. Vähän mietin, että onkohan Soni kuinka väsynyt, mutta huoli oli aiheeton. Mätsäri ei tuntunut vielä missään ja Soni treenasi oikein mielellään ja innokkaasti. Kaukoja lukuunottamatta hyvän treenin tekikin. Kodan kanssa hallin jakaminen ei ollut ongelma, vaan pojat pystyivät treenaamaan sulassa sovussa. 
Kodalle ja Anitalle liikkuroin kokeenomaisesti treeniä ja itsekin treenasin tokokoetta kohti. Sonille siis tein seuruuta, mikä oli ihan ok, ois saanut kontaktin pitää ihan himpun verran paremmin. Liikkeestä maahanmeno, ei moitittavaa. Luoksetulossa ei moitittavaa. Hyppy sujui myös. Kaukot oli jostain syystä ihan hepreaa, Soni ei ole ehkä ikinä noussut maasta istumaan. Jonkun aikaa veivasin, kunnes muistin "älä hiilly, muista mielentila" johan nousi, kun vähän pidettiin hauskaa samalla ja tämän jälkeen tehtiin monta hyvää maahan-istu vaihtoa! Edellisen kokeen kauneusvirheet on tosiaan korjattu, toivotaan, että Soni ei toista kokeessa edellisiä virheitä tai keksi yhtäkään uutta :D 


Hassua tää tervujen värikirjo... Ihanat M. Breaking Bad ja M. Xtaasi <3Edellisessä kokeessa Soni nollasi ainoana liikkeenä hypyn. Treenien perusteella tämä liike ei meille seuraavaksi ainakaan nollana tule, eikä rima ainakaan vahingossakaan tipu :DMYÖNNÄN, että junnuikäisestä Kodasta en osannut sanoa mitään, se ei miellyttänyt mua ulkoisestikaan, mutta... Siitä kasvoi älyttömän kivan näköinen ja viime keväänä sain tutustua poikaan ihan kunnolla Hamina KV:n aikaan. Käsitykseni koirasta muuttui täysin ja Koda on tänä päivänä yks mun ehdottomista lemppareista! Avoin (ihmisille ja eläimille), komea, hyväpäinen ja tekee mielellään töitä, siis aivan ihana! Kodan kanssa on tullut pyörähdettyä pari kertaa virallisissa kehissä ja eilen pääsin lällyttämään poikaa pitkästä aikaa ihan kunnolla. Pidän monestakin Mustantuiskun koirasta, mutta kyllä Koda kuuluu ihan lemppareihin ehdottomasti <3


Treeni-Koda iski muhun vaan vielä kovemmin, kuin kehä-Koda :D 
Sääli kun meillä Anitan kanssa on tätä välimatkaa, muuten varmaan tulis treffattua useammin <3


Lauantai oli ehdottoman mukava päivä, nautin koirahommista ja siitä, että mulla oli kunnolla aikaa elukoilleni... mutta olin kieltämättä väsynyt 11h "reissun" jälkeen :D kotona tuli lösähdettyä sohvalle ja siihen jäin. 

Sunnuntaille ei ollut luvassa mitään erikoista. Paitsi Peggyn tuloksien jännittämistä! Peggy olisi siis muuten ollut mun mukana mätsäröimässä, mutta sillä oli kalenteriin merkattu Vaasa KV.  Mun mielestä on ihan kamalaa olla kotona jännittämässä tuloksia, kun Lissu on reissussa. Tosiaan Peggyn Liettuan tulosten jälkeen emme odottaneet ihmeitä. Liettuasta tarttui ärrierin mukaan EH ja H, toisena päivänä puuttui tempperamentti ja toisena päivänä Peggyn pää oli tuomarin mielestä ruma. Nyt tuomarina oli Shaun Watson, Kyprokselta. Meinasin ihan oikeasti haljeta onnesta, kun Lissu laittoi mulle kuvaviestin... Peggyn tulos siis päätähuimaava AVO ERI1 SA PN1 SERT CACIB ROP!!!!!!!!!!! 
Voi tätä onnenmäärää, Peggy kyllä sai meille hymyn huulille <3 Tähän oli hyvä päättää mun oma synttäriviikkoni, maanantaista sunnuntaihin asti oli kyllä huikea viikko! 

9.4. Vaasa KV: Peggy Komjatické Jazero "Peggy" AVO ERI1 SA PN1 SERT CACIB ROP!!
-Sara


1 kommentti:

kommentoi..