torstai 16. helmikuuta 2017

Meidän ystävät

Eilinen ystävänpäivä sai minut pohtimaan, millaisia koiraystäviä meillä on ja teki mieli kirjoittaa meidän lähimmistä koirakavereista.

Suuri osa meidän koirakavereista koostuu paimenrotuisista koirista, mutta olen myös muutamiin mitä hauskimpiin otuksiin!

Uusin meidän ystävistä, taitaa olla meidän lauman uusin tulokas. Peggy. Saksanmetsästysterrieri, joka pelastettiin lopetukselta. Aivan ihana, pieni ja hurmaava eläin. Ehdottomasti yksi erikoisimmista ja hauskimmista tapauksista, joita olen koskaan tavannut. Peggy on persoona isolla P:llä. Harrastuksena agility ja näyttelyt. Kunhan saisin järkättyä meille enemmin yhteistä aikaa niin myös toko ;)

Kulutettu ja vanha kuva, mutta uudempia ei valitettavasti paljoa ole :D mutta Peggy <3


Seuraavat kaksi neitosta ovat myös monesti nähty meidän blogissa! Nämä tytöt ovat myös lähes vakiokalustoa ja asuvatkin Peggyn kanssa samassa osoitteessa. 
Kito ja Pepper. Ihanat bc-neidit. Tavoitteellisesti agilityssä kilpailee tämä kirjavampi neiti. Pepper onkin syttynyt lajiin ihan täysillä. Pepperin harrastuksiin kuuluu myös toko ja pk-jälki. Kesän treenejä odotellessa! 
Koska Furista tuli agikoira Lissulle, niin piti Kitosta tulla tokokoira mulle. Työvuorojen ristiin meneminen ei tosin aina meitä palvele. Pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni tässäkin asiassa. Kito siis kilpailee tokossa jo voittajaluokassa. Tokon lisäksi Kito käy myös satunnaisesti näyttelyissä. Muuten neiti onkin jo eläkkeellä. Selän spondyloosin takia Kiton elämää on monelta osin jo rajoitettu. Pientä puuhastelua se kuitenkin harrastaa, koska pieni bordercollie rakastaa tehdä asioita! 


Toinen hyvin läheinen lauma on Emmin lauma, josta yksi oli meillä hoidossa viime kesänä. Esitellään kuitenkin ensimmäiseksi lauman vanhin ja mun feivörit (vaikka eihän suosikkeja saa olla..) Sisu! Mun lemppari musta. Tarkemmin siis Sisu on groenendael. Sisu on ehtinyt elämässään tekemään kaikenlaista (tokoa, jälkeä, viestiä, hakua..), mutta eniten se on käynyt näyttelyissä, vieläpä varsin menestyksekkäästi! 


Tämän lauman keskimmäinen jätkä, on myös paljon mun mieleen. Bordercollie uros, Aatos, tai oikeastaan se taitaan nykyään olla Koisti. Koisti oli aluksi lempinimi, mutta enemmän sitä kuulee nykyään kutsuttavan Koistina :D Koisti on aina iloinen ja kun Koisti on iloinen, niin se heiluttaa omaa takapuoltaan,ei pelkästään häntää, vaan koko takapuoltaan. Kuva ei ainna Koistista oikeanlaista kuvaa, mutta Koisti on myös oikein innokas ja tehokas treenikoira. Koistin lajeiksi on Sonin tavoin valikoitunutkin toko ja jälki. 


Viimeisin tulokas - mutta ei suinkaan vähäisin - tässä laumassa, on englanninkääpiöterrieri Toivo. Toivo on mitä hurmaavin ja huvittavin. Pienestä koosta ja sirosta olemuksestaan huolimatta, Toivo pysyy isojen perässä ja matkassa mukana. Toivo harrastaa näyttelyissä käymistä ja agilityä. On se tehnyt tokoakin. Toivo oli tosiaan meillä hoidossa viime kesänä muutaman päivän, enkä enää yhtään ihmettele, että Emmi on moiseen rotuun päätynyt. Eroaahan se paimenista, mutta onhan se nyt ihana :D


Viimeaikoina meidän kanssa treenaamassa on tavattu Nooran kaunis tervu-neiti Endi. Endi on mukavan ihmis-sosiaalinen, kunhan tutustuu ensin. Endi on tosiaan (itseäni toistaen) erittäin kaunis ja varustettu kivalla työmoottorilla! Endin tavoitteet on asetettu tokoon, mutta kokeisiin asti se ei ole vielä ehtinyt, Noora vinkvink ;) Endi harrastaa tokon lisäksi myös näyttelyitä satunnaisesti.


(kuvia lainattu ystävieni face-sivuilta, kiitos ja anteeksi)

Vielä melkein koko porukka yhdessä <3


Ja vielä edellinen vakio-tiimi... <3


Ystävänpäivänä muistimme myös koirientaivaaseen lähtenyttä ystäväämme.. ystävää, jota ilman tätä kaikkea ei olisi.. 
Vasco <3

Ikuisesti sinua kaivaten, parasystäväni <3


-Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentoi..