maanantai 12. joulukuuta 2016

11. Koiramessut

Koiramessut on tapahtuma, joka on ollut monen koiraihmisen menosuunnitelma edellisenä viikonloppuna. Koiramessujen yhteydessä järjestetään myös suuret voittaja-koiranäyttelyt Helsinki Winner ja Voittaja.

Itse vietin messuilla kaksi päivää. Tämä tekstikin piti kirjoittaa jo eilen, mutta olin kertakaikkiaan niin väsynyt, että ajatukseni ei kulkenut enää mihinkään suuntaan. Kaksi päivää siellä vilinässä ja hulinassa verottaa aika loistavasti. 
Mulla itselläni oli aika erilainen messariviikonloppu verrattuna muutamaan edelliseen. 

Olin alunperin suunnitellut meneväni vain sunnuntaina paikalle, mutta sitten minut keksittiin pyytää rotutorille, belgiyhdistyksen rotukopille, jonkun koirani kanssa. Niinpä sitten päätin lähteä myös lauantaina paikanpäälle! 
Keksittiin sitten myös Lissun kanssa, että Peggy menisi lauantaina pyörähtämään näyttelykehässä. 

Olimme lauantaina jo klo 9 aamulla messuhallin ovella. Siljan kanssa odotimme hetken, että saamme kulkuluvat itsellemme ja koirille. Rotukoppi löytyi helposti ja siellä olikin Marika jo paikalla gronttunsa kanssa. Emmi kiikutti meille vielä oman gronttunsa Sisun. Sitten ei muuta, kuin ihmisiä odottelemaan. Sisu ja Furi olivat oikein elementissään rotukopilla ja toimivat vähän kuin sisäänheittäjinä. Monet ihmiset pysähtyivät näitä rapsuttelemaan. Ikähaarukka oli melkoinen ja nuorin rapsuttelija oli vain 11kk ikäinen. Oli kyllä mielenkiintoista jutella ihmisten kanssa ja mukavaa oli vastailla heidän esittämiin kysymyksiin! Rodusta kiinnostuneita tuntui olevan suuri joukko. 
Rotukopilla istumisen lisäksi, pidimme myös pienellä lavalla esittelyn rodusta. 

Furi, Sisu ja Yatzy valmiina vastaanottamaan rapsuttelijoita <3Furi oli oikein reipas, mutta niin oli kyllä Peggykin! Pieni terrieri otti ihmiset vastaan avoimesti ja sekin sai paljon huomiota osakseen. Todella moni kyseli, että onko Peggy vielä pentu ja hämmästyivät kuullessaan sen olevan yli 3-vuotias. 
Kehään oli lauantaille ilmoitettu 12 saksanmetsästysterrieriä. Tuomarina toimi kroatialainen, mies henkilö, jonka nimeä en muista :D Peggy oli kehässäkin ollut edukseen, tulokseksi Peggylle AVO ERI2. Kehässä kaikki muut paitsi Peggy saivat sa:n, epäilimme sen olleen liian kevyt tuomarin mieleen, koska arvostelussa ei ollut mitään huonoa. Mieltämme kyllä lämmitti kovasti tuo erinomainen laatuarvosana, koska edellisestä näyttelystää Peggy on saanut hylkäyksen. 
Ehdin pyörähtämään tervukehälläkin tuttuja moikkaamassa, mutta pikaisesti vain. Teimme lauantaina myös hieman ostoksia, mutta lähdimme suhteellisen ajoissa kotia kohti. 


Sunnuntaina starttasimme kahdeksalta kohti uutta turneeta. Mukaan lähti vain Furi, joka buukattiin rotukopille vielä toiseksi päiväksi! Olin itse katsomassa tervujen kehää aamulla, onneksi pystyin jättämään rotukopille hyviin käsiin. Kehiä oli mukavaa seurata ihan ajan kanssa ja ihanaa oli nähdä kaikkia tuttuja <3 
Pääsin myös nauttimaan tuttujen menestyksestä. Tervujen paras narttu kehässä menestyivät valiot ja veteraanit. Kehästä pois kätelty Furin sisko pääsi vielä osallistumaan sertikilpailuun kahden muun nartun kanssa. Kaikkien iloksi tuomari ojensi sertin Anulle ja niin Opri oli saanut toisen sertinsä <3 sitä ilon ja riemun määrää! 
Kehältä riensin rotukopille katsomaan, miten Furilla menee. Siellä se oli ollut rapsutuksia keräilemässä ja kuulemma Furi oli ollut oikein mallikansalainen. Ihanaa oli saada hyvää palautetta pikku-ketusta. Olimme sunnuntainakin rotuesittelyssä ja sunnuntaina olikin edustettuna belgeistä jokainen muunnos! 

Tervujen paras uros kehää


Yose-murunen kävi myös kehässä sunnuntaina. Komealle kummilapselle tulokseksi AVO ERI3 <3


Rotukoppiedustus sunnuntaina. Näpsä, Kefe, Furi ja Teri <3


Aloimme jo valmistautua kotiinlähtöön pikkuhiljaa, kun Riikka laittoi mulle viestiä, että ehtisinkö viemään Remin (groenendaelin) BIS-veteraanikehään. En miettinyt hetkeäkään vaan olin heti valmis! Niinpä olimme sunnuntaina messarissa iltaan asti. Oli upea kokemus päästä messarin isoon kehään juoksemaan, vaikka läpijuoksuna sen Remin kanssa vedimmekin. BIS-veteraanikehän jälkeen alkoi takki olemaan aika tyhjä. Teimme viime hetken ostokset ja pääsimme pakkaamaan autoa. Se olikin oikein oma ohjelmanumeronsa, kun lainasimme tavarakärryjä saadaksemme vietyä autolle (minkä jouduimme parkkeeraamaan todella kauas) yhteensä 64 kiloa koiranruokaa, kaksi kevythäkkiä ja yhden metallihäkin. 


Messarista mukaan tarttui uusi berran treeniliivi, uutta liiviä olen haaveillut jo keväästä asti, kun joku keksi syödä edelliseen reiän. Treeniliivi ja kaksi treenitaskua tarttuivat mulle viime hetken ostoksina, yhteensä hintaa vain 35e!!! Furin tienaamat koiranruuat kahdelta "työpäivältä" ;)


Lauantaina ostin kotiin pojille tuliaisiksi lampaankorvia. 


Berran kojulta vielä Sonille treeneihin tälläinen pallo, lähinnä eteenmeno harjoituksiin :) pojat voi hyvin treenata pinkeillä välineillä ;) 


Meille koiramessut olivat oikein onnistunut tapahtuma. Olen todella iloinen, että ilmoittaudun tuohon rotukoppihommaan. Oli mukavaa tavata myös teitä muutamaa blogin lukijaa <3 
Seura oli molempina päivinä aivan huikeeta ja erityisen ylpeä voin olla Furista. Neiti-koira ylitti kaikki mun odotukseni ja Furin saama hyvä palaute lämmitti mun mieltä todella paljon <3 

Me odotamme innolla jo ensi vuoden koiramessuja! 


-Sara


3 kommenttia:

  1. Mäkin kerkesin sunnuntaina käydä rapsuttelemassa Furia, hän on aivan valloittava tapaus ♡

    VastaaPoista
  2. Jutulla on samanlaine eteenmenopallo :D

    VastaaPoista
  3. Oho teillä on ollut vauhdikas ja kiva viikonloppu :-) Heh ei pitäisi hetkeen ruoakaan loppua :-D Ja hitsit, mitä löytöjä! Olen kyllä kade tuosta Berran liivistä ja taskusta tuolla hinnalla! Harmittaa muutoinkin, kun itseltä jäi tällä kertaa tuo viikonloppu täysin välistä, mutta joskos ens vuonna pääsis lähtemään katsoon, mitä Jaxista sanotaan.

    VastaaPoista

kommentoi..