maanantai 28. marraskuuta 2016

Kisaura korkattu

Sunnuntai 27.11. oli merkittävä päivä mun ja Sonin yhteisellä matkalla. Me nimittäin korkattiin meidän koe-/kisaura tokokokeella Valkealassa. Kokeen tuomaroi Tommi Varis. 

Olin paikalla hyvissä ajoin ja ehdin hyvin ostaa kilpailukirjan ja täyttää siihen tarvittavat tiedot. Kylläpä tuntui hyvältä. 
Oikeastaan en edes varsinaisesti jännittänyt koetta. Jännitin enemminkin Sonin puolesta. Meidän ensimmäinen koe! Soni on niin varma suorittaja, että ensimmäistä kertaa mä jopa hymyilin kehässä. Se ehkä kertoo jo jotain? Aikaisemmin olen ollut kauhusta jäykkänä ennen koetta ja kädet ja jalat täristen olen ollut odottamassa omaa vuoroa. Toista oli nyt. Mulla oli Sonista tosi vahva fiilis. Tavoite oli pitää kivaa ja saada kaikista liikkeistä pisteet. 

Hetken mietin, että kaikki olisi mennyttä, kun hallin ulkopuolella Sonin päälle pääsi hyökkäämään gronttu uros. Onneksi huoli oli aiheeton ja Soni palautui aika nopsaan tilanteesta.

Ennen paikkamakuuta rapsuttelin Sonia ja pidin sen rauhallisena, hyvä ratkaisu. Ennen yksilöitä sitten aloin vähän hetsaamaan pallolla ja otin perusasentoa ja kaukoja. Sonin sai pienellä tekemisellä ja leikillä tosi hyvään vireeseen ja sitten kehään! 

Paikalla makaaminen 1min - 7: Pysyi maassa, eikä haistellut liikaa. Teki kuitenkin omatoimisen siirtymisen perusasentoon ennen käskyn antamista ja ponnahti vieläpä hieman vinoon.

Seuraaminen - 8,5: Mielentila hyvä ja paikka säilyi. Täyskäännöksiä hiottava. 

Liikkeestä maahanmeno - 8,5: Lähti hyvin seuraamaan, mutta meni kuulemma hitaasti maahan. Ei muuten moitittavaa. 

Luoksetulo - 8: Jäi paikalleen, odotti käskyyn asti, tuli vauhdilla, mutta jäi seisomaan mun eteen? Siirtyi myös hupsutellen perusasentoon, joten asento ei ollut kovin korrekti. Ehkä aivopieru.

Noutoesineen pitäminen - 8: Otti kapulan innoissaan suuhun ja piti hyvin. Kuitenkin tuomarin mielestä käskyt hieman hätäisiä, eli varmuutta lisää. 

Kauko-ohjaus - 8: Mun mielestä ei moitittavaa, saisi kai suorittaa liikkeet vielä ripeämmin. 

Estehyppy - 0: Totaalinen aivopieru. Juoksi esteen ohi. Ei lisättävää, treenataan. 

Kokonaisvaikutus - 8

Pisteitä kertyi 142,5/200 eli tulokseksi ALO2. 
Kaikenkaikkiaan mulle jäi tosi hyvä fiilis kokeesta. Tavoite ei siinä määrin täyttynyt, että yksi liike nollattiin, mutta hauskaa oli ja kuten sanoin, pystyin itsekin hengittämään ja hymyilemään. Kauneusvirheistä huolimatta olen sitä mieltä, että mulla on hyvä kisakaveri käsissäni. Sonin kanssa olo oli hyvä ja voin olla pojasta ylpeä. Pahin on ohi eli debyytti on tehty ja nyt treenaamme lisää ja menemme sitten ensi vuonna uudestaan kokeeseen! 


-Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentoi..