sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Mätsäripäivä

Tänään vietettiin pitkästä aikaa aamupäivä match-shown merkeissä! Keväällä kiersin jo enemmin mätsäreitä, kuin koko viime vuonna ja koko hommasta meinasi mennä maku ihan kokonaan. Olemme mätsäröineet viimeksi heinäkuussa ja tänään mätsäröinti tuntui oikein mukavalle 
Mukana oli tuttuun tapaan Furi ja Soni. Seurassamme oli myös Tiia ja mudipentu Irwin. 

Mätsäri järjestettiin Kotkan Hakamäessä, tutulla KKS:n hallilla. Edelleenkään en tunne suurta rakkautta hallin hiekkapohjaa kohtaan, mutta eipä sentään tarvinut tuulessa seisoskella. 

Ensin oli Sonin vuoro mennä kehään. Ei kovin hyvää enteillyt kakaran mielentila, kun se oli sinkoilemassa jokaisen ihmisen syliin ja kaikkien koirien kanssa olisi pitänyt leikkiä. Sain Sonin esiintymään ennen kehää ihan kivasti, mutta kehässä olikin täysi kaaos.. Parina meillä oli lapinkoira, joka tietysti juoksi meidän edellä. Soni veti jo ensimmäisen liikeosuuden ihan lekkeriksi, koska olis ollut kiva juosta "kaverin" rinnalla. Tuomarin tullessa meidän kohdalle Soni otti itse kontaktin tuomariin, mutta tuomari jäätyi niille sijoilleen ja se olikin Sonille selvä merkki epävarmuudesta ja murinahan koiran kurkusta kuului. Hampaat antoi katsoa, mutta pallien kopeloinnissa kävi istumaan. Tätä ei olekaan tapahtunut pitkään aikaan. Mätsäreissä on se huono, kun yleensä tuomareilla on belgejä kohtaan aikamoisia ennakkoluuloja. Tuomari mulle totesikin tylysti "ai tää on tälläinen". Yksilöliikkeet sujuivat jo paremmin, mutta sininen nauhahan meille sitten tuli ja sijoittumatta jäätiin vielä myöhemmin. 

Furi puolestaan oli aivan liekeissä hallissa. Näyttelyhihnan nähtyään se sekosi tyystin ja häntä heilui onnesta. Kehässä nähtiin oikein reipas neiti-koira. Furin esiintymisessä ei moitittavaa, mielentila oli kohdillaan ja esiintyminen oli varmaa sekä iloista. Furi pokkasi itselleen punaisen nauhan. Punaisen nauhan saaneiden kehässä meitä juoksutettiin jonkun verran ja Furi liitelikin itsensä vielä jatkoon! Olimme neljän parhaan joukossa ja kyllä se pitkästä aikaa tuntui ihan mukavalle. Furi laittoi parastaan ja se riitti tänään sijalle PUN2! Taas pystyi olemaan ylpeä neiti-koiran kehäilyyn, tää on selvästi Furin juttu. 


-Sara 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentoi..