keskiviikko 9. joulukuuta 2015

9. Hurjapäiden arki

Joku joskus kysyi multa, että miten elän arkea kolmen aktiivisen koiran kanssa ja että jaksotanko mitenkään meidän elämää ja kulkeeko kaikki aina mukana? No nyt siihen on tulossa vastaus. 

Nythän meidän arkeen vaikuttaa paljon se, että olen työtön. Aikaa on paljon enemmän kotona olemiseen ja koirien kanssa touhuamiseen. Viime aikoina koko tiimi onkin ollut aktiivisesti mun mukana siellä sun täällä. 

Välillä jaksotan toki koirien menoa. Esim. kun treenikausi oli vielä aktiivisempaa, kun aksan ja tottiksen lisäksi tehtiin jälkeä, niin pojat saattoivat olla mukana ja Furi kotona. Furin kanssa sitten kävin lenkillä joko yksin tai sitten kavereiden kanssa. Tai vaihtoehtoisesti, jos Furilla oli aksat aamulla, niin pojat joko tottisteli kotipihalla tai toinen oli mukana. Välillä annan jonkun olla ihan kotona levossa päivän. Jos lähden kavereiden kanssa lenkille, niin aina mulla ei ole koko tiimiä mukana (usein kuitenkin on). Mutta ei huolta, koirat saavat kuitenkin liikkua vapaana ja spurttailla meidän isolla pihalla. Kotipäivät vaan tekee näille välillä todella hyvää. En pidä mitenkään vakavana sitä, että jos me ei IHAN joka päivä kuluteta itseämme loppuun. :) Ja välillä kävelen tuohon kivenheiton päähän pelloille ja heittelen koirille palloa jonkun aikaa ja saavat keskenään juosta itsensä väsyksiin :D vaihtelee TODELLA paljon.
On myös niitä päiviä, ettemme treenaa ollenkaan ja käydään vaan lenkillä ja riekutaan pihalla. Jos käydän lenkillä niin pyrin tekemään joko yhden yli 5km lenkin, jonka aikana koirat saavat juosta pellolla ja metsässä tai sitten pari kahden kilometrin mittaista lenkkiä. 

Mua aina jotenkin ihmetyttää, kun ihmiset kauhistelevat ja huokailevat, että "3 isoa koiraa, että sunhan pitää ajoissa herätä lenkille ja touhuta muutenkin kaikenlaista koko ajan." Voin kertoa, että ei mun pidä, kun Antti herää aamulla herätyskelloon ja me jäädään kotiin, niin koirat ei edes korviaan lotkauta. Me saatetaan jatkaa unia ehkä 9-10 asti ja myöhäisimmät iltapissit ne tekee siinä 11-12 aikaa useimmiten. Ei niillä ole aamulla kiire mihinkään. Vasco vielä yleensä haluaa sänkyyn mun kanssa ja laittaa silmät kiinni :D Tietenkään en vaadi koiriani usein pidättelemään turhan kauaa, saatetaan käydä aamusella jo pihalla ja jatkaa unia sen jälkeen. Faktahan on, että koirat saa kyllä tottumaan ihan millaiseen arkeen ja rytmiin tahansa. Meillä arjen rutiinit vaihtelevat päivittäin ja meidän menojen mukaan :D Onhan näissä hommaa tietysti, mutta kaikki tulee kyllä hoidettua asianmukaisesti, vaikka aina ei ottaisikaan kaikkea niin haudan vakavasti ;) 

Kaiken kaikkiaan meidän arki on letkeetä ja sujuvaa. Paitsi silloin ku mua kiukuttaa :D no ei. Mun lauma tulee hyvin toimeen ja koirat on pääosin tyytyväisen oloisia, paitsi Vasco, joka ei aina saa mukamas tarpeeksi rakkautta ja huomiota! Mutta arkena yritän tehdä kaikkea mahdollisimman paljon niin, että koirat saavat olla menossa mukana! Ne kulkevatki yleensä mukana joka paikassa muualla paitsi kaupassa ja töissä. Jos tästä sekalaisesta selityksestä heräsi jollain lisäkysymyksiä niin kysykää toki! 

-Sara ja Hurjapäät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentoi..