keskiviikko 9. joulukuuta 2015

8. Koirakaverit

Tämä postaus on omistettu meidän koirakavereille! Vähän esittelyä jokaisesta. Blogissa tulee kuitenkin usein mainittua, että ollaan oltu sen ja sen kanssa siellä sun täällä ja ne koirat olivat mukana... Instagramissakin on meidän kamuja näkynyt jonkun verran! Aika monella kaverilla ja tutullani kuitenkin koiria on ja paljon treenataan ja lenkkeillään 
yhdessä. 


Jeti on siskoni bichon frisé ja nyt jo melkein 7v! Jeti on koira, joka on otettu ihan vaan lemmikiksi. Jetin tärkein harrastus onkin elämästä nauttiminen. Jos se saisi itse päättää niin se hengailisi vain ihmisten kanssa :D Jeti on vähän enemmän sellainen kaupunkilainen seurapiirikoira ja ei varmaan juuri siksi kamalasti arvosta maalaisia juntti-serkkujaan ;) Jeti on kyllä maailman paras pikku-koira <3
Anelma ja Unelma (siskokset), ovat rescue-koiria Viipurista. Tytöt ovat asuneet nyt vuoden entisen poikaystäväni vahnemmilla. Arviolta tytöt ovat nyt reilun vuoden ikäisiä ja todella avoimia ja kilttejä luonteeltaan. Tyttöjen elämäntehtävä on ilostuttaa perheensä päiviä kommelluksillaan ja suloisuudellaan. Ne saavat päivittäin pitkät lenkit ja riekkua omalla aidatulla pihalla vapaana. Tytöt arvostavat myös kodin lämpöä ja toistensa läheisyyttä ja ihmisiltä saamaansa rakkautta ;) 
Aatos ja Sisu, ovat Emmin silmäterät! Sisu on reilu 3-vuotias groenendael poika. Sisu harrastaa mm. tokoa ja onpa se tehnyt jälkeä, hakua, viestiä, aksaa ja ollut valjakossa. Sisu on synnynnäinen esiintyjä ja se onkin kaapannut edellisinä vuosina itselleen useamman tittelin messukeskuksen näyttelyistä! Sisu on oikein avoin luonteeltaan ja iloinen persoona. Sisusta on myös tässä vuosien varrella tullut Furille oikein tärkeä, ehkä jopa poikaystävätasoa ;) Aatos on kohta vuoden vanha bordercollie poitsu, jolle myös on asetettu tavoitteita harrastuspuolelle. Lupaava jälkikoiran alku se ainakin on! Mielenkiinnolla odottelen mitä siitä vielä kasvaa ;)Taavi kotiutui Terhille sinä keväänä, kun Vasco tuli mulle. Vasco on Taavin suurin idoli ja se onkin aina hyvin mielinkielin ja alistuu pyytämättäkin :D Sonin ja Furin kanssa Taavi tulee todella hyvin toimeen! Taavi harrastaa jäniksen metsästystä isäntänsä kanssa ja pitää äipän kiireisenä lenkkipoluilla ;) Max ja Yose. Nämä pojat ovatkin tulleet tutuksi täällä blogissa jo aiemmin. Max on 7-vuotias tervu uros, joka on saanut toimia perheen lemmikkinä. Maxin harrastuksiin on kuulunut elämästä nauttimisen lisäksi metsästäminen isännän kanssa. Yose seuraa Maxin jalanjäljissä perhekoirana. Yosen harrastuksiin kuuluu näyttelyissä käyminen ja kuulemma se olisi kiinnostunut myös jäljestämisestä ;)


Cici, Varma ja Vimma. Janniinan kauhutiimi <3 Cici on jo veteraani-ikään ehtinyt jackrusseli. Cici on avoin ja seurallinen eläin (ihmisille), mutta kulkee lenkeillä vähän omia polkujaan, eikä kamalasti perusta belgien vouhotuksista. Neiti C on tahkonut joskus itselleen TK1 koularin tokosta! Ennen niin aktiivinen ollut russeli viettelee jo eläkepäiviään ja harrastaa nukkumisen lisäksi hömpöttelyä rallytokon parissa. Muuten se kävisi kisoissakin, mutta selkäkivut ja jatkuva lääkitys estävät kisaamisen. Varma sen sijaan treenaa senkin edestä. Varma harrastaa hakua, tokoa ja agilityä ja on ehtinyt jo jokaisessa lajissa kisaamaan ja neidin nimeä koristaakin jo hieno koularirivi! Varma on belgi joka tekee mielellään töitä ja tärkein ihminen sille on ehdottomasti Janniina. Tulee se välillä muitakin moikkaamaan, mutta ei ole se tyyppi, joka änkee ensimmäisenä syliin lääpittäväksi. Vimma on Sonin kanssa samanikäinen tervueren neiti, joka on tehnyt pohjia samojen lajien parissa kuin Varma :) Pidättyväinen pikku-neiti on ihana ystävä tutuilleen, jotka on voittanut sen luottamuksen <3


Sampo, Essin pieni päivänpaiste. On Furin täysveli. Ai että sitä riemun määrää aina, kun nämä kaksi pöllöä kohtaavat toisensa! Sampo on avoin, hössöntössö ja välillä vielä ihan vauva päästään :D Sampo pitää kaikista ja kaikesta. Sampon elämää on kahden vuoden ikään asti varjostanut paha välilelvynpullistuma, mutta poika on kuntoutunut hienosti ja päässyt harrastusen makuun! Sampo onkin aloitellut uraansa rallytokossa ja ensimmäiset kisatavoitteetkin on asetettu ;) 


Happy ja Lucky. Happy on Sonin täysveli ja Lucky sen "isoveli" ;) näillä kahdella ei ole vuottakaan ikäeroa! Happy ja Lucky pitävät Emman kiireisenä harrastuspuolella. Mukaan mahtuu niin agilityä, jäljestämistä, tokoa, rallytokoa, tottista, flyballia, näyttelyitä ja mitähän vielä :D tällä tiimillä vain taivas on rajana! Näitä kahta tulee nähtyä aina sillointällöin, ainakin meidän B-pentueen omilla treffeillä. 


Opri ja Aksu. Kuvasta puuttuu vielä lauaman vanhin, russelityttö Rina. Anu ja Tomi ovat yli 20 vuotta harrastaneet tervuja ja juuri Mustantuiskun koiria. Uusimmat tulokkaat ovat siis Furin sisko Opri ja Sonin veli Aksu! Omistajat ovat ennen treenanneet ihan SM-tasolla ja molempien (Aksun sekä Oprin) takana oleva esiäiti Mustantuiskun Crossandra oli Anun ja Tomin ensimmäinen belgi joka oli Suomen muoto- ja käyttövalio! Onkohan näiden kahden tavoitteet niin korkealla? ;) Tämän porukan kanssa näemme suhteellisen usein, jos ei muuten niin iltakahvien merkeissä! 


Bordercollie neitoset Kito ja Pepper. Janniliisan kanssa tutustuimme samassa työpaikassa ja nämä kaksi hömelöä ovat meidänkin tiimissä vähän kuin vakio vieraina :D Kito on ehtinyt elämässään (5v) tehdä yhtä ja toista. Mukaan on mahtunut agilitya, fresbeejuttuja, tokoa ja mielinmäärin temppujen opettelua! Valitettavasti selän spondyloosin takia on lajeja matkan aikana karsiutunut. Tokossa olisi edelleen tavoitteena kisata voittajaluokassa. Näyttelyissä Kito on myös käynyt ja jopa menestyksekkäästi! Pepper on myös harrastuskoira ja harrastaa tokoa ja agilitya ja näyttelyitä. Paimennustakin olisi kiva päästä tekemään. Tyttöjen luonne on puhdasta kultaa ja kaikki otetaan vastaan riemupomppujen kera! 


Gus ja Ilo, ovat Kiian rakkaimmat. Edelliseen pariin verraten ei ehkä uskoisi, mutta nämäkin ovat bordercollieita ;) Ilo ja Gus harrastavat pelastushakua! Gus on jo loppukokeita vaille hälyvalmis ja Ilo seuraa perässä, mutta on vasta päässyt harrastuksen makuun. Vapaa-ajallaan nämä kaksi nauttivat pitkistä metsälenkeistä ja usein vielä kaverikoirien seurasta. Kun meidän tiimit yhdistää, niin tulee siitä yleensä aina jotain sanomista, mutta kyllä ne sitten päättävät kuitenkin tulla toimeen keskenään! Kaksi saman ikäistä urosta ja saman ikäistä narttua ovat toooodella hieno yhdistelmä!


Frigi, on Vascon entinen kämppis. Vuoden 2013 ikävien tapahtumien jälkeen Frigi ja Netta onneksi pystyivät jatkamaan elämäänsä yhdessä! Parivaljakko onkin saavuttanut harrastuspuolella PALJON ja matka jatkuu eteenpäin. Frigin tavoitteina olisi vielä tulla Suomen tottelevaisuusvalioksi ja kisata agilityssä. Frigikin on varsinainen monitoimikoira ja sekin on tehnyt mm. tokoa, tottista, puruja (leikkinyt maalimiehen kanssa), jälkeä, hakua, agilityä ja ollut valjakko puuhissa. Muita Frigin harrastuksia on hiekassa nuohoaminen, uiminen ja naapureiden kyttääminen :D  


Poju (lagotto) on setäni perheen uusin tulokas. Se on Sonin kanssa saman ikäinen ja ehdottomasti yksi Sonin parhaista kavereista <3 valitettavasti uudempaa kuvaa mulla ei tästä jätkästä ole! Pojulla ei ole mitään sen kummempia harrastuksia, on se jossain pentunäyttelyssä pyörähtänyt, ehkä se vielä joskus kehäilee ;) Poju on kyllä yksi iloisimmista tapauksista! Ehdottomasti perheen lemmikiksi otettu ja niin olkoon hyvä ;) Pojussa on se jännä, että se himoitsee kasviksia? Porkkanat ja paprikat menevät kuin kuumille kiville. Myös banaani taisi olla sen herkkua? :D 


Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, eurasier poika Koda. Kodalla ja Sonilla ei myöskään ole paljoa ikäeroa. Koda on vähän erilainen luonteeltaan kuin paimenet ;) omilleen uskollinen nallekarhu, mutta muista se ei juuri välitä. Koirien kanssa se on kuitenkin sosiaalinen ja porukkalenkeillä se yleensä jolkottelee muiden perässä tai hairahtuu haistelemaan jotain omia juttujaan :D Kodan olisi tarkoitus joskus pyörähtää näyttelyissä, ehkä se ensi vuonna rohkaistuu käymään ensin mätsäreissä ;) onhan se sentään jo ahkerasti opiskellut mitä kehässä tehdään! 
Korjailkaa mua ystävät hyvät jos olen tehnyt jotain ihan omia tarinoita :D yritin muistella jokaisen kohdalla kyllä kuinka asiat ovat ;) 

Ps. Anteeksi luukun 8 myöhästymisestä, mutta yövuoro ja Furin leikkauksen jännittäminen on sotkenut pakkaa tässä alkuviikosta!

-Sara ja Hurjapäät


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentoi..