maanantai 21. joulukuuta 2015

21. Sterilointi ja elämää leikkauksen jälkeen

Furin leikkaus on vihdoin ohi ja tikit poistettiin tänään! Furin sterilointia on mietitty siitä asti, kun se meille kotiutui ja oli siis aina ihan varmaa, että se tullaan leikkaamaan. 

Furi siis vietiin leikkauspöydälle 9.12.2015, sen ollessa tasan 2,5v. Furi leikattiin Anjalan Pajulahdessa. Jännitin leikkausta ihan kamalasti, mutta vielä enemmän sitä, että olisiko Furi sen jälkeen kipeä ja raasu. Itse leikkaus sujui ongelmitta ja rauhoituksen jälkeen luonnollisesti koira oli aika tööt. Kotona vielä se jumitti jonkun aikaa ja laski alleen kerran sisällä. Kuitenkin iltaa kohti se alkoi sitten virkoamaan ja tarpeet tuli ulos vaivatta. Furi sai eläinlääkäristä 10 päivän ab-kuurin ja kipulääkkeitä. Furi ei missään vaiheessa piippaillut kivusta. Jo seuraavana päivänä toimenpiteestä se oli reipas ja iloinen itsensä. Haavankin se antoi hienosti vaan olla. En ostanut Furille kauluria, vaan puin sille omia vanhoja toppeja. Se oli herkän koiran kohdalla mun mielestä paljon parempi vaihtoehto. Aluksi Furilla oli vielä mun vanhat shortsitkin jalassa varmuuden vuoksi. 
Kaikki meni paljon odotettua paremmin. Furilla oli koko ajan melkoisia menohaluja ja reikä päässä se olisi laittanut poikien kanssa menemään jos olisin antanut sen olla vapaana. Furi ulkoili kuitenkin laumassa hihnassa tai tarkan valvonnan alla vapaana pihalla. 

Furissa näkyy muutoksia jo nyt. Se on kotona paljon rennompi ja ruuasta se jopa kuolaa. Furin leikkaus oli pakko tehdä sen takia, että meille ei tulisi Furin ja Sonin vahinkopentuja, mutta oli niitä syitä muitakin. Toiveissa olisi, että Furin hermot saataisiin jonkunlaiseen tasapainoon ilman hormonijuttuja, että se voisi juurikin ottaa rennommin. Plussaa olisi vielä saada siitä ahne ja jos sille kasvaisi kaunis turkki ;) noh.. ainakin hermot ovat näköjään, jo hieman paremmassa jamassa ja pikku-kettu voi ottaa kotona rennosti ja jopa leikkiä! Kysyin tänään tikkien poiston yhteydessä, että voiko leikkauksen vaikutus jo näkyä ja kyllä se on mahdollista. Mun on jotenkin vaikea uskoa sitä itse, mutta kai se uskottava on. Nyt vain toiveikkaana kohti tulevaa ja jännityksellä odotan, että muuttuuko Furin tila vielä parempaan päin! Varmasti vielä jatkossa palataan leikkauksen jälkeisen elämän puimiseen, mutta hyvä alku meillä ainakin nyt on :) 

Nyt kuvia Furista leikkauksen jälkeen.. Kuvissa sillä on vielä karvat! Furi nimittäin on päättänyt pudottaa aivan kaiken mitä irti lähtee ton leikkauksen jälkeen :D ehkä se uusi turkki tulee sitten joskus tilalle? ;) 

 -Sara ja Hurjapäät

1 kommentti:

  1. Toivottavasti tulee vielä postiivisempia muutoksia! Meillä haettiin leikkauksella samaa, tasapainoisempaa ja stressittömämpää koiraa ja sitä saatiin! Toki on vielä paljon stressiä ja huonohermoisuutta Serassa, mutta on se ihan eri koira! Ahnekkin jopa nykyään, mitä ei leikkausta ennen ollut! :) Sera tosin on vain laihtunut leikkauksen jälkeen vaikka syökin enemmän kuin ennen, jännää! Mutta painoa ollaan saatu takas kun vaihdettiin vain rasvaisempaan ruokaan.

    Sera oli myös heti menossa jo seuraavana päivänä leikkauksesta, mutta ite pidin sen skeptikkona totaalilevossa ja Sera lenkitettiinkin silloin yksin. Ja vapaaksi ei päässyt ollenkaan kun saa aina järkkyjä hepuleita ja päähänpistoja piehtaroida ja mönkiä ties missä-.. (asuin tuolloin kotona 3 koiran laumassa) Jälkikäteen aateltuna ei olisi tarvinnut ehkä olla niin varovainen, mutta eipähän ainakaan sattunut mitään! - Tsemppiä teille että Furissa tulee näkyviin lisää mieluisia muutoksia! :)

    VastaaPoista

kommentoi..