sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Olet mitä syöt

Nyt kun olen höpötellyt täällä vaan kuulumisia niin puhutaanpa vähän koirien ruokailusta (lue: nyt minä avaudun Furin syömisestä).

Furi syö tällä hetkellä "Brit Care Activity lamb & rice" (kaikille roduille suunnattua) nappulaa ja pari kertaa viikossa jauhelihaa. Kun ei mikään tunnu imeytyvän tohon koiraan niin aloitettiin vasta ihan massakausi ja hankittiin vielä kennelrehusta "lihaista rasvaa". 

Furille tarjotaan ruokaa kahdesti päivässä, mutta yleensä se syö vaan kerran päivässä (kuppi tietenkin nostetaan aina pois jos ei syö). Raa'at kyllä uppoaa hyvin, niin lihat kuin rasvatkin.. mutta nappulat? Varsinkin kun nimenomaan nappuloiden kanssa sitä rasvaa on alettu antaa jää usein nappuloita kuppiin. Furi harrastaa myös nirsoilua eli kuppiin saattaa jäädä välillä n. 20 nappulaa kun neidille ei enää maistu.. :/ 

Voihan toki olla ja nyt olen laittanut merkille varsinkin, kun juoksut alkoi, että Furilla on taas menossa jokin herkkyyskausi ja se on vähän pihalla muutenkin.. Ja näitä on tässä alle vuoden ja vuoden iässä ollut vaihtelevasti. Ei Furi kuitenkaan enään NIIIN pieni ja kapea ole, kun mitä se on ollut. Ja lihaksiahan sillä on ollut hyvin siitä asti kun muutti meille. 

Muilla kokemuksia nuoren koiran nirsoilusta??

Vasco saa myös lihaa ja nappulaa. Vascon nappulaksi ollaan pidetty hyvänä "Profine Adult Large Breed chicken & potatoes" ja koska Vasco söisi vaikka pussillisen kuivaa leipää jos joku vaan syöttäisi, niin sen kanssa ollaan varsinkin kastraation jälkeen oltu tosi tarkkoja ja paino on pysynyt 26 kilossa. 

Vasco saa nappuloidensa kanssa rapsiöljyä ja välillä myös piimää. 

Herkkuja meillä ei kotona kamalasti koirille anneta. Luita on ja muutaman kerran viikossa naudan putkiluut molemmille. Possunkorvia ja dentastixejä meillä useimmiten on, eikä näitäkään aina. Jäljessä ja tottistreeneissä toimii nakit.


3 kommenttia:

 1. Lola on ollut pienestä pitäen aika huono syömään. Pienenä saattoi vain nuuhkaista kuppia ja päättää, että nyt ei ole nälkä... Nykyään se tosin syö paremmin, kun saa nappuloidensa sekaan pari ruokalusikallista koiran märkäruokaa, joskus laitan seitä, kananmunaa, Maukas-pakastepullia tms... En osaa sanoa mistä tuo ruokahalu on ilmestynyt, ehkä se ei vain tykännyt jauhelihasta? :P Lola syö kans kaksi kertaa päivässä, kun sillä on ollut välillä tyhjän mahan oksentelua. Ootko aatellut, jos siirtyisit Furin kanssa kokonaan raakaan, jos se syö sitä paremmin? Toki sitten pitää laskea kaikki lisät ym.

  Toiset vaan on pikkusempia, Lolakin on light-mallia sisaruksiinsa verrattuna, painoeroa siskoihin on semmoset 3-4 kg :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Furi oli alkuun samanlainen, ei oikein meinannut syödä ja sitten aina kuppi pois jos ei maistunut.. ja oon kyllä miettinyt ihan vakavissani sitä pelkän raakaruuan antamista.. mutta saa nyt nähdä :)
   Furi on myös kapea kuikelo sisaruksiin verrattuna ja muihin pentueen narttuihin verrattuna myös sen 3-4kg kevyempi :D maanantaikappale.... ;)

   Poista
 2. Mun nuorempi dandinarttu oli vuoden vanhana tosi nirso. Se oli kauhee luikku ja ahdisti kun ihmiset kommentoi sen painoa ja kyseli et saako ollenkaan ruokaa samalla kun ite stressaa et miten sen sais syömään paremmin.. :-D Nappulana oli ANF lammas & riisi, johon aloin heittää mukaa just lihasta rasvaa ja naudan mahaa, minkä kanssa se ruoka uppos paremmin. Myöhemmin päätin syöttää sille vaan tuhdimpaa nappulaa, mitä ei tarvinnu antaa niin paljon. Nyt toi täyttää 2 vuotta ja paino on jees! Ei oo enää semmonen rimpula. Ootko mitä nappulamerkkejä kokeillu tai aatellu syöttää esim. jotain energiaruokaa? En tiiä oliko tästä mun viestistä mitää hyötyä, haha. :-D

  VastaaPoista

kommentoi..